Hej!

I skrivandets stund sitter jag i mitt rum, höstens vindar drar över vårt avlånga land och jag älskar det. Jag vill idag välkomna dig till att läsa mina tankar om identitet. De kommande veckorna kommer jag att vara skribent för församlingens blogg, där kommer jag att skriva om identitet. Jag ska försöka att skriva ett blogginlägg varje veckan.

Jag heter Anney Patras och är ungdomsledare i församlingen men även praktikant då jag studerar på ALT (Akademi för ledarskap och teologi) och älskar det! Jag stormtrivs på ett gym, att vara på ett fotbollsplan, spela innebandy eller att sjunga i ett lovsångband. Musik är något fantastiskt enligt mig, precis som varma tröjor under hösten. Jag älskar att måla, skriva och lära känna nya människor. Just det, jag är 23år gammal, men ålder är bara en siffra.

I mina inlägg kommer jag att utgå ifrån bibeln för att jag tror att den verkligen talar liv i oss och bygger oss, dessutom för att jag älskar den! Jag brinner för ämnet identitet och det beror på att jag har kämpat väldigt mycket med det, och än idag kämpar jag med det. I vår värld idag finns det massvis med reklam som talar om för oss hur vi bör se ut, hur vi ska se ut. Sociala medier talar även om för oss hur vi ska vara, vilka sorts kläder vi ska bära och vart på kroppen vi borde fylla på eller minska ner. Jag lyssnade på allt detta under mina tonår och förlorade min identitet. Jag visste inte vem jag var längre. I tårar såg jag ner på mig själv, mitt beteende och mitt utseende. Idag vet jag vem jag är. Jag ler och varje dag försöker jag att älska mig själv. Jag vet vart jag kommer ifrån, jag vet att jag är älskad och jag vet att jag mer än duger och jag vet att konungars konung dog för mig.

”Alltså, om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit.” (2 Kor 5:17). Idag är jag något nytt, och varje dag är en möjlighet där jag får älska mig själv, hitta min sanna identitet och älska min nästa. Du är välkommen att följa mina tankar. Kommentera gärna!

Allt gott och blessings!

1375837_10202036585658092_138278907_n