Hej kära ni!

Jag sitter på tåget just nu, jag läser en liten stund och sedan tittar jag ut igenom fönstret. Utsikten förändras inte då tåget står still. Det har den gjort i 1h. Signalfel. Ändå är jag så tacksam, för att på ett eller annat sätt vet jag att jag kommer att komma hem. Tåget är visserligen sent, men i det kalla November när första snön har fallit är det varmt. Jag vill be er om ursäkt att inlägget är 1 vecka sent. Det har varit mycket det senaste tiden. Nu är jag tillbaka, och vi är inne på det tredje av 4 inlägg. Jag inser att jag älskar att skriva och kommunicera på detta vis. Förra veckan skrev jag om ”vilka bibeln säger att vi är” och idag vill jag skriva om vårt ursprung. Vart människan kommer ifrån. För visst är jag inte ensam om att ha ställt frågan ”Vart kommer jag ifrån?”.

I en globaliserad värld där mitt ursprung är ifrån Pakistan, uppvuxen i en engelsk skola, även bott i Srilanka och där studerat i en Australisk skola. Flyttat till Sverige, studerat i svenska högstadiet och sedan ett internationellt program. När folk ställer mig frågan; ”Vart kommer du ifrån?” har jag ofta svårt att svara, jag känner mig hemma i alla dessa kulturer, mer eller mindre.  I 1Mos2:7  står det ”då formade Herren Gud människan av jord från marken och blåste in liv genom hennes näsborrar, så att hon blev en levande varelse.” Enligt biblisk mening är vi skapade ifrån jorden, formade av Gud och sedan har han blåst liv i oss. Han den högste blåser liv i oss. Jag har tänkt på det ganska mycket det senaste tiden. Människans ande är oerhört intressant. Vi, alla människor, är på ett biologiskt sätt byggda oerhört lika men vad är det som gör att vi får olika personligheter? Varför har vi olika personligheter med samma anatomi? Frågan som jag ställer, dess svar får jag i skapelsen av oss. Vi är Guds avbilder och sedan har han blåst liv i oss. Guds karaktär älskar att skapa, det är hans blåsta liv i oss som skiljer oss i våra personligheter, för att varje individ är unikt skapat av honom. Bibeln berättar att innan jordens grund hade blivit lagt hade Gud en plan för mitt liv. Han såg mig i moderlivet. Kanske är det av den anledningen som vi är annorlunda, för att han skapar oss, för att han är en kreativ skapare, titta bara på naturen och hur snöflingorna är så oerhört annorlunda.

Vår identitet ligger alltså i att vi är Guds avbilder, vi kommer ursprungligen ifrån honom. Han formade oss och blåste sedan liv i första människan som på hebreiska heter ”Adam”, betydelsen av namnet är människan. När människan väljer att gå ifrån Gud och syndar väljer Gud att komma till jorden för att återigen ge sin livsande för oss, och denna gång dör Guds son och sedan återuppstår. Johannes 3:16 ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.”

Detta visar att döden inte längre har sin udd och att vi kan leva med vår skapare, vår livs givare. För att åter kunna ha relation med Gud, var Jesus tvungen att offras för vår skull. Gud är allt igenom heligt, det är när Jesus dör på korset och igenom Hans blod vi blir rena, så att vi åter kan ha relation med Gud. Guds verk på korset gör att vi blir rentvättade av hans blod och vita som snö, eller renare. Gud bryr sig inte om vad du har gjort, vad jag har gjort. Han älskar oss och han är villig att offra sin son så att vi kan ha en relation med honom, för att han har skapat oss till sin avbild, han har format oss och han har blåst liv i oss. Han älskar oss, Han älskar dig!

Jag vill så gärna gå ännu mer på djupet i detta, dock hinner vi inte det nu. Har du frågor får du gärna kommentera nedan, eller bara en annan inblick i frågan ”Vart kommer jag ifrån?” Jag vet vart jag kommer ifrån, jag vet att jag är älskad, men jag hör gärna din åsikt. Min identitet ligger i att jag är Guds avbild och jag kommer ifrån att han har blåst liv i mig och sedan gett sin son Jesus för mig, så att jag kan ha en relation med honom. Detta har jag lärt mig de senaste åren, då jag tidigare var fast vid att Gud inte fanns. Nu vet jag vem jag är och jag älskar att känna till min identitet och ursprung.

Vi hörs nästa vecka och då kommer sista inlägg på temat identitet. Ni är fantastiska!

Hejdå.

14937988_10210511457564593_1405567490_n

Share →