Hej!

Hoppas att du har haft en fantastisk vecka. Jag själv har haft en vecka fylld med läsande. Just nu sitter jag på övervåningen av Espresso house på St; Eriksplan i Stockholm. Klockan är 8:00 på en onsdagsmorgon. Utanför kafèt går människor i rask takt mot sina jobb, skolor eller andra ärenden. Inne i kafèt doftar det kaffe, det spelas lugn och harmonisk jazz och jag trivs här, trivs något så oerhört bra.

Medan jag sitter i min bekvämlighet funderar jag över frågan och filosoferar lite ”Hur många av de människor som jag har sett idag, har undrat; Vem är jag?”. Har ni själva undrat över den frågan någon gång? Jag är en person som älskar att tänka och fundera. För några år sedan undrade jag ofta vem jag var. Försökte skapa en identitet i det jag studerade, det jag gjorde eller den jag ville bli. Den frågan blir lite jobbigt efter ett tag, om man bara försöker att bli någon eller sträva efter något som man egentligen inte är.Jag trodde att jag var en blyg person med drömmen om att en dag arbeta som läkare, cancerforskare eller en advokat. Jag hade en bild av vem jag var. Men idag 2016 sittandes på Espresso house har jag en helt annan bild av vem jag är.

Det är vad jag vill skriva om idag. Jag vill prata med er om, vilka jag tror att vi är. I 1Mos 1:27 står det att; ”Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem”. Det är vem jag är, det är vilka vi är. Ifrån skapelsens början är jag skapad av Gud, och som Hans avbild. Jag tror på detta och det ger mig glädje. Innan jag förstod eller tog till mig dessa ord, brukade jag jämföra mig väldigt mycket. Men sen en dag insåg jag – att han som har skapat den vackra naturen, fantastiska fåglar, otroliga djur, det är Han som har skapat mig. Och bibeln hävdar att han har skapat mig till sin avbild.

Hörrni, vi är Guds avbilder, han som har skapat hela skapelsen och den är suveränt vackert skapad. Vi är en del utav hans skapelse. Han skapade allting på jorden. Men när det gällde att skapa människan fattades det ett beslut i 1 Mos 1:26 ”Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss”. Människan är den mest unika varelsen på denna planet, vi har vissa egenskaper som liknar andra varelser  men då vi är Guds avbilder är vi konstnärliga, poetiska. Vi har en ”jagmedvetenhet”, intelligens, fri vilja, vi har ett moraliskt medvetandet. Vi är unika i att kunna tänka på forntiden, nutiden och framtiden. Vi är fantastiska. Vi kan känna så otroligt mycket om vi vill. Vi är Guds avbilder. Jag tror att vi skapades på det viset för att kunna ha en relation till Gud. Han har alltid velat ha en relation med oss men Gud är alltigenom kärlek och kärleken tvingar sig aldrig på någon. Därför gav Han oss den fria viljan, att antingen välja Honom eller inte.

Jag har valt honom. Jag har inte alltid trott på Gud och vill du höra min berättelse så får du skicka ett meddelande så tar vi en fika.

Idag vill jag bara berätta för dig om vilka vi är. Vi, min vän, är Guds avbilder enligt bibeln. Han har skapat oss med så mycket kärlek i sitt hjärta och vi är så oerhört älskade och viktiga för honom. På hela planeten är vi de enda varelserna som är Guds avbilder, så att vi kan ha en relation till vår skapare. Vem är jag undrar du kanske? Enligt författaren Chris Wright är vi  – ”Vi är varelser, skapade av den levande personlige Guden, vi är skapade till denne Guds avbild och därför har vi en unik ställning bland alla levande varelser och vad gäller vår relation till honom.” Så nästa gång du får en tanke kring vem du är kan du komma ihåg att du är Guds avbild. Du är vacker, du är älskad, du är fantastisk. För att Gud är vacker, Han älskar dig och Han tycker att du är fantastisk! Så viktig och älskad.

Jag avslutar med en fråga. Om du inte tror på detta. Vem är du då? Ingen diskussion, utan ren nyfikenhet. Kommentera nedan.

Ta hand om dig, så hörs vi nästa vecka!

1Moseboken 1:26-27. Jag är Guds avbild.

Share →